Bradley Smokersin menestyksen avain ovat makubisquettet (Bradley Flavour Bisquettes). Bisquettien tuottamiseksi tarkka määrä lehtipuulastuja sidotaan yhteen valvotulla paineella ja tiheydellä. Savun maku määräytyy poltettavan puun lajin mukaan.
Leppä ja vaahtera antavat runsaan ja erottuvan maun, jota käytetään yleisesti merenelävien, kinkkujen ja pekonin kanssa.
Meskiten ja hikkorin vahvempia ja selvästi erottuvia makuja käytetään yleisesti naudanlihan ja sianlihatuotteiden, kuten sian lavan ja naudan rintalihan savustamiseen.
Omena ja kirsikka antavat makeamman ja miedomman savuaromin, jota käytetään yleisesti siipikarjan ja riistanlihan kanssa.
Katso lisätietoja puulajeista ja mausta Makuopas-välilehdeltä.
Bradley Smokers polttaa makubisquetten 20 minuutin välein, jolloin syntyy puhdas savumaku. Kun jokainen on palanut, uusi bisquette työntää sen varovasti polttoelementistä sammutettavaksi vesiastiaan. Sykli jatkuu niin kauan kuin savustin on täynnä keksejä.
Kun puu palaa, savun maku syntyy palon ensimmäisten minuuttien aikana. Kun puu tuottaa tarpeeksi lämpöä jatkaakseen palamista, se tuottaa korkeita lämpötiloja, happoja, hartseja ja kaasuja. Ne vääristävät savustettujen elintarvikkeiden makua ja ulkonäköä. Kun puu palaa tähän vaiheeseen, kypsennysolosuhteita ei voida hallita. Bradley makubisquettet poistavat arvailun.
Bradley makubisquette ei ainoastaan poista ei-toivottua lämpöä, vaan Bradleyn tapaan tuotettu savu on neljä kertaa puhtaampaa kuin savu, joka on tuotettu samanlaisilla irtonaisilla lastuilla, jotka on poltettu pannussa tai polttopakkauksessa.
Bradley Smoker kuluttaa bisquetteja noin kerran 20 minuutissa. Savustimen toimintakustannukset ovat näin ollen alle punnan (£ = 1,2 euroa) tunnissa.